Nu är det inte långt kvar till nyårsafton. En kväll som kantas av lycka, löften och – såklart – bubbel. Men för den som av olika anledningar avstår alkoholen är det lite svårt att välja ut bra alternativ. Men lugn, idag finns en hel rad alkoholfria alternativ. Som (om det skulle spela någon roll) både är svindyra och superexklusiva!

Att anordna en nyårsfest kräver en hel del av en värd. Det ska finnas porslin, bord och stolar så att det räcker till alla – du kan hyra allt du behöver – och dessutom ska du stå för drycken! Men hur var det nu, var inte någon i släkten nykterist, och din kompis är gravid. Och du själv vill varva alkohol med något alkoholfritt. Varför inte köra helt alkoholfritt, skulle du våga?

Fler och fler börjar få upp ögonen för de alkoholfria alternativen på marknaden. Dels därför att många av hälsoskäl väljer att avstå från alkohol. Det behöver inte vara att man för den sakens skull avstår helt från alkohol resten av livet. En den väljer bort alkoholen en kväll för att de kör, andra för att de jobbar dagen efter, för att de är gravida eller helt enkelt inte är sugna på att bli fulla just ikväll.

Aromer och terroir

Oavsett om man väljer att avstå från alkohol, permanent eller tillfälligt, är det glädjande nyheter att så mycket spännande har kommit ut på marknaden. Det är allt från hantverksöl utan alkohol, alkoholfritt vin, fantastisk och elegant alkoholfri champagne. Och börjar du väl intressera dig för drycker, aromer och ”terroir” överlag – då finns det inget som säger att du inte kan njuta av en exklusiv hjortrondryck utan alkohol.

I accentmagasin.se kan vi läsa om hur UNF har infört en prenumerationslåda med olika hantverksläsk. Roligt initiativ, och ett slag för drycken och konsten att göra något exklusivt utan alkohol.

– Det är ett dryckespaket som man får hemskickat månadsvis. Innehållet har valts ut av vår alldeles egen läsksommelier, säger Max Johansson. Läs hela artikeln här.