Göteborg är staden vid havet som erbjuder ett fantastiskt utbud av både fisk och skaldjur. Vid besök i Göteborg är därför restaurangen Gabriels, Fiskekrogen och Heaven23 perfekt för de som vill uppleva havets läckerheter när dem är som bäst.

The iconic statue of Poseidon at Götaplatsen in Göteborg.Göteborg är den stora staden som känns familjär och mysig. Men det är också en stad med ett stort utbud för många olika intressen. Shopping, nattliv, naturliv, kulturliv och ett brett utbud av restauranger som är specialister på nyfångad fisk och skaldjur.

Räkmacka med de färskaste räkorna

Om du har planer att bo på ett hotell i city , så finns det ett enormt restaurangutbud för den som gillar god mat. Göteborg är staden vid havet och därför är fisk och skaldjur alltid en god idé. I centrala stan ligger restaurangen Gabriels som är en del av fiskeauktionen Feskekörkan. Att äta en räkmacka eller fisksoppa på den här restaurangen är perfekt för den som vill ha generösa portioner med pinfärska läckerheter från havet. Kom dock ihåg att restaurangen inte har kvällsöppet, utan endast har öppet fram till klockan fem på eftermiddagen.

Oemotståndlig fisk

Lars Ahlström är en av Sveriges största experter på tillagning av havets olika läckerheter. Fiskekrogen är därför ett perfekt val för den som vill äta fantastisk fisk i vackra lokaler med kristallkronor. Restaurangen ligger på gångavstånd från Avenyn och erbjuder både skaldjursbuffé, samt en meny à la carte bestående av hummer, fisk, räkor, havskräftor och musslor.

Mat med utsikt

En klassiker i Göteborg, är Heaven23. En skybar med restaurangen som ligger precis vid Korsvägen i Gothia Towers. På den högsta våningen får besökaren utsikt över hela staden, samtidigt som förstklassig mat och dryck serveras. Restaurangens klassiker är dess räkmacka, som verkligen är deluxe. För gästen som inte är intresserad av fisk eller skaldjur finns det ett brett utbud av andra mycket smakliga rätter.