Nu när det börjar bli varmt ute blir många sugna på att ordna en hejdundrande sommarfest. Det behöver inte vara speciellt svårt, det är framförallt väldigt roligt.

4932100-flaggor

På VLT kan man läsa om en festfixares bästa tips för alla sommarens fester. Hon tipsar bland annat om att planeringen inför festen är A och O och ju mer som är i ordning och uttänkt innan festen, desto lättare blir det för dig som värd att ha kul och verkligen njuta av festen tillsammans med gästerna. Hon tipsar även om att festen inte behöver vara speciellt påkostad utan att det främst handlar om att man ska träffa sina vänner och ha kul. På sommaren är det extra enkelt att anordna något enklare eftersom man kan vara utomhus och man kan bjuda på något så lätt som en fräsch sallad till varmrätt och en god jordgubbstårta till efterätt.

Hyr allt du behöver

Är det ett stort sällskap som man tänkt bjuda in och man inte känner att man har tid eller kunskap att laga en stor mängd mat, kan man alltid ordna catering. Har man inte heller de resurser som behövs för ett stort sällskap, exempelvis stolar, bord eller allt till dukningen går det också bra att hyra in. Det finns många bra sidor på nätet där man kan få tag på allt man behöver till festen och man kan exempelvis hyra porslin av Kikiriki. Hos dem hittar man allt som behövs till festen.

Kolla upp etikettreglerna

Är det en finare fest som ska anordnas är det viktigt att man dukar på rätt sätt enligt etikettens alla regler. Vill man göra rätt bör man duka med kniven till höger och gaffeln till vänster.

”Dukningen ska vara logisk, alla föremål ska placeras så att gästen får klart för sig i vilken ordning de ska användas.” Läs mer.

Det kan tyckas mycket att kolla upp alla etikettregler och det är inte alltid nödvändigt. Visst är det ibland viktigt att vara noggrann och göra saker på rätt sätt, men det får inte ta över festkänslan, tipsar en annan festfixare.