vin pasta mat räkorHur ska man veta vilken restaurang som är bäst i den stad man befinner sig i för stunden, är en fråga som många stället sig – framförallt när man befinner sig på resande fot och vill unna sig en riktigt härlig middag. Här kommer därför några smarta knep man kan använda sig av!

Först och främst ska man veta vilken typ av mat man känner för att äta, kanske är det ett glas rött vin och en härlig stek som lockar eller kanske en vegetarisk upplevelse i medelhavsstil. Vad man än känner för att äta så kan man enkelt och snabbt hitta en bra restaurang, om man vet vilken typ av knep man ska använda sig av. Det vanligaste tipset som man brukar ge är att söka på nätet efter ”restaurang där och där”, men det finns ett enklare sätt. Ta del av lokaltidningen, är du till exempel i Göteborg kan du enkelt hitta bra restaurangguider i GP, eller om du är i Stockholm kan du hitta liknande i SvD. För om man bara söker planlöst online kan det vara svårt att få fram seriösa matkritikers ord, och brukar alltför ofta mötas av människors personliga åsikter som oftast syns tydligast i negativ bemärkelse. Sanningen är ju faktiskt som så att man inte kan lita på allt som sina medmänniskor tycker och tänker när de skriver i ett visst sinnestillstånd, och lika så ska man heller inte lita på allt media säger till 100 % men man kan få en bättre fingervisning om vilken restaurang som är den mest rekommenderade just nu. Till exempel kan det låta såhär i en sann matkritikers artikel:

”Att det är öltillverkningen som har högst prioritet står klart direkt när vi tar klivet in från lastkajen utanför. Med sina kala väggar och stela möbler är restaurangdelen misstänkt lik en personalmatsal och av krögarnas ambitioner att skapa kvarterskrogskänsla märks inte mycket. Att krutet främst läggs på jäskaren kommer vi också att märka senare under kvällen.”