Malmö är en stad som har mycket att erbjuda. Förutom att de har ett bra fotbollslag, Nordens högsta skyskrapa och en bro över till Danmark, har de även ett brett restaurangutbud. Är man en riktig matkonnässör eller bara en hängiven matälskare, är alltså Malmö staden att besöka.

2129375-fillet-of-beef-bordelaise-with-asparagus-spears-and-saut-potatoes

Nya restauranger öppnas

Restaurangutbudet i Malmö blir hela tiden större, och den ena riktigt bra restaurangen efter den andra, dyker upp. Restaurang Vollmers öppnar en ny restaurang i Malmö under namnet Snapphane, skriver man i en artikel på Sydsvenskan. Restaurangen blev rankad som Sveriges 13:e bästa av White Guide, som rankar Sveriges bästa restauranger. Den nya restaurangen ska fokusera på ekologiska, säsongsanpassade och lokala råvaror. Rätterna ska vara uppbyggda som smårätter och mellanrätter. I alla rätter ska fokus även ligga på endast tre råvaror.

Ät gott på hotellet

En annan restaurang i Malmö som har blivit omskriven i en artikel och rankad i White Guide är Johan P, som tidigare fanns på hotellet Renaissance Malmö Hotel. Nu har restaurangen flyttat några kvarter bort men Renaissance har dock den hyllade restaurangen Rosen Bar & Dining. Vill man slå två flugor i en smäll under sin vistelse i Malmö och bo på ett hotell som även serverar god mat, gör man alltså rätt i att bo på Renaissance Malmö Hotel. Hotellet ligger i hjärtat av Malmö och rummen är väldigt lyxiga och stilfullt inredda. För den som inte vill komma ifrån sina träningsrutiner på sin hotellvistelse, finns ett gym där man kan utföra ett riktigt svettigt träningspass. Den som vill hitta de bästa hotell Malmö har att erbjuda, kan göra det på nätet.

Rosen Bar & Dining erbjuder ett nytänkande koncept med svenska klassiker på menyn, som serveras på ett modernt sätt. Förutom maten kan restaurangen stoltsera med en bred vinlista och omtalade cocktails.  En stor fördel med denna hotellrestaurang är att alla dagens mål kan åtnjutas här. Frukost följs av brunch, som följs av lunch, afternoon tea och sedan avslutas dagen med a la carte. I Metro skrivs det att man bör göra som världsstjärnorna, exempelvis Britney Spears, och i alla fall äta en måltid på Rosen under sin Malmövistelse.

Andra trevliga restauranger i Malmö 1110728-festive-table-setting

Några andra restauranger som är värda ett besök när man är i Malmö är Di Penco, Bastard och Bullen – Två krögare.

  • Di Penco. Det sägs att restaurangen har den bästa pastan i stan och även väldigt goda pizzor. Alla som besökt restaurangen vet att atmosfären är genuin och priserna är rimliga. På Di Penco handlar det inte om att försköna rätterna med onödiga tillbehör, utan man litar på att smakerna talar för sig själva.
  • Bastard. Restaurangen bjuder på innovativ mat och en innergård med kontinental känsla. Köket är en integrerad del av matsalen och gästerna har fri inblick i matlagningen. Två utav restaurangens mest populära rätter är märgbenet och oxhjärtat.
  • Bullen – Två krögare. Detta är en kvarterskrog med klassiska rätter. Gillar man den gamla ölhaksstilen, får man den här i original. Stämningen i lokalen är oftast hög och personalen är väldigt trevlig.