Nu har Malmö blivit ännu mer utav en restaurangstad att räkna med. Staden har nämligen fått sina första stjärnor i anrika Guide Michelin. I och med att restaurangen Bloom in the park fick en stjärna, blev den första kvinnliga köksmästaren i Sverige belönad med en stjärna.

413249-hochzeitstisch

Vi skrev för några månader sedan om Malmös krogutbud och att ett par Malmörestauranger blivit rankade i den svenska White Guide.

”En annan restaurang i Malmö som har blivit omskriven i en artikel och rankad i White Guide är Johan P, som tidigare fanns på hotellet Renaissance Malmö Hotel.” Läs mer.

Första stjärnan till en kvinna

Nu är det inte bara ett par restauranger i Malmö som blivit bedömda av en svensk restaurangguide, utan nu har även några restauranger i staden blivit belönade med stjärnor i Michelinguiden. En utav de restauranger som fått en stjärna är Bloom in the park och i och med den stjärnan, har Sveriges första kvinnliga köksmästare fått en stjärna i Guide Michelin, skriver svd.se.

Flera krogar har fått stjärnor

De två andra krogarna som fått stjärnor i Michelinguiden är Vollmers och Ambiance à Vindåkra. Ambiance är den enda belönade finkrogen som faktiskt inte ligger inne i en större stad. Krogen ligger nämligen strax utanför Malmö. De övriga svenska krogar som i år får en stjärna i guiden är bland andra Stockholmsrestaurangen Volt, som får sin första stjärna. I och med årets stjärnutdelning har Göteborg nu fem stjärnrestauranger efter att SK Mat & Människor och Koka fått sina första stjärnor.