I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur man gör för att hitta den bästa restaurangen. Vi lyfta då det faktum att det inte alltid är så enkelt och bjuder på flera bra tips om hur du kan tänka för att hitta rätt. Men dessa tips kanske inte är de bästa, om du planerar att äta på restaurang på nyårsafton.

Kanske tycker du också att det låter lätt tokigt att äta på restaurang på självaste nyårsafton – men det är faktiskt allt fler som väljer att göra det. Detta främst för att man inte orkar ordna en god middag, och då istället väljer ett säkert och bekvämt alternativ. Men var ska man gå?

Är du boende i Stockholm och vill lämna hemmet för en kväll på staden finns det många bra alternativ. En av de klassiska uteställena som håller öppet är Café Opera och om du är ute efter någonting mer än en middag är det helt klart stället att gå till. Vill du dock ha riktigt bra mat finns det andra ställen att börja på.

Restaurangtips i Stockholm för nyårsafton 2014:

  • Allmänna Galleriet
    Restaurangen ligger vid Fridhemsplan och är känt för sitt goda kött. På nyår serverar de tapas, halv hummer, clubsteak och åkerbergsparfait. Se till att boka bord i tid.
  • Andalcia
    Du som älskar spansk mat bör ta dig till denna restaurang i Vasastan. På nyår serverar de buffé med blandad tapas, spanska ostar, vegatariska alternativ och en dessertbuffé som gör att ni rullar in i det nya året.
  • Berns Asiatiska
    Ett klassiskt nyårsalternativ med mat som består av anklever, shiitakewonton med plommonkompott, lättgravad krispig lax och  nyårsbakelse. Perfekt alternativ för dig som även vill gå ut och festa efter då de har sin krog öppen till 04:00.

Fler starka alternativ hittas i denna artikel från Dagens Nyheter På Stan.

Gott nytt år!