Många väljer att resa långt för att äta och dricka riktigt gott någon gång ibland. Men är det värt resan?

I Sverige finns det restauranger, och så finns det riktigt fina restauranger. För den som inte bor i storstaden kanske det är den lokala pizzerian som räknas som restaurang. Men många väljer att åka långt för att äta och dricka gott ett par gånger om året.

Hur långt är det värt att åka?

Om du vill prova på riktigt god och lyxig mat kan det vara en bra idé att besöka en restaurang som har fått de mycket eftertraktade Michelin stjärnorna. Antalet sådana restauranger i Sverige är inte stort, men i Stockholm finns till exempel Frantzén som har tre stjärnor. Om du inte bor i huvudstaden kan det trots allt vara värt att åka en bra bit för att smaka på den utsökta maten. Om du är en gourmet eller allmän matälskare kan det vara befogat att åka i flera dygn för att då ta del av en riktigt lyxig middag.

Vilken mat vill du ha?

På en restaurang av den här typen ska du inte förvänta dig att kunna bli serverad hamburgare eller korv med bröd. Om du har åkt långt är det troligen inte heller sådan mat du vill ha. När du reser till en restaurang ska maten vara något alldeles extra och likaså servicen. Du ska inte behöva vänta lika lång tid som du har rest, utan maten ska stå på bordet kort tid efter entrén.